Izbornik
Zatvori
SUPERSENIORI

Niste sami u Starim Jankovcima

NOSITELJ PROJEKTA
Udruga „Zlatna dob“ Stari Jankovci
PARTNER
Udruga „Hrvatska žena“ Stari Jankovci
TRAJANJE
01. 07. 2016. – 31. 12. 2016.
LOKACIJA
Općina Stari Jankovci (Vukovarsko-srijemska županija)
KONTAKT OSOBA
Tanja Vidović
UKLJUČENI VOLONTERI
10
UKLJUČENI SENIORI
66
DRUGI KORISNICI
Općina Stari Jankovci, Općinska udruga umirovljenika Stari jankovci
IZNOS NOVANE PODRŠKE
24.656,80 kn
Udruga „Zlatna dob“ u Starim Jankovcima provela je projekt „Niste sami“ u sklopu kojeg su starijim osobama pružene besplatne usluge pomoći u kućanstvu.

Glavna projektna aktivnost uključivala je organiziranje besplatne pomoći u kućanstvu za minimalno 15 osoba starije životne dobi s područja Općine. Pomoć u kućanstvu obuhvatila je obavljanje kućanskih poslova i pomoć pri obavljanju osobne higijene, a pružala ju je gerontodomaćica.

Udruga „Zlatna dob“ koja djeluje na području općine Stari Jankovci provela je projekt „Niste Sami“ u sklopu kojeg su organizirane brojne aktivnosti s ciljem povećanja dostupnosti usluga i sadržaja za osobe starije životne dobi.

Glavna projektna aktivnost sastojala se od organiziranja besplatne pomoći u kućanstvu za minimalno 15 osoba starije životne dobi s područja Općine. Pomoć u kućanstvu obuhvaćala je obavljanje kućanskih poslova i pomoć pri obavljanju osobne higijene, a pružala ju je gerontodomaćica.

Ostale aktivnosti koje valja izdvojiti su volonterska akcija u kojoj su volonteri posjetili starije osobe i proveli nekoliko sati u njihovim domovima s ciljem ublažavanja osjećaja usamljenosti i izoliranosti kod starijih osoba te organiziranje eko radionica za starije osobe i zainteresiranu javnost na kojima su se izrađivali predmeti od ekoloških materijala. Predmeti izrađeni na radionici bili su izloženi na završnoj javnoj tribini.

Osim povećanja dostupnosti usluga i sadržaja za starije osobe, realizacijom ovog projekta u lokalnoj zajednici poticalo se volontersko djelovanje, povećala se kvaliteta života starijih osoba te je smanjena institucionalizacija skrbi.

 

 

Udruga “Zlatna dob” Stari Jankovci

Dr. Franje Tuđmana 1, 32 241 Stari Jankovci

tel. +385 32 541915

mail. tanja2538@gmail.com

web. www.o-jankovci.hr

JOŠ PROJEKATA
Gradsko društvo Crvenog križa Osijek, Matica umirovljenika Grada Osijeka
MUH Matica umirovljenika Grada Osijeka, Centar zdravlja Vaga
Sirius – Centar za psihološko savjetovanje, edukaciju i istraživanje, Matica umirovljenika grada Zagreba
Mirovna grupa Oaza Beli Manastir, Udruga „Svjetlo nade“
Vaš Internet preglednik nije ažuriran!

Ažurirajte Vaš preglednik za ispravan prikaz ove stranice. Ažuriraj odmah

×