Izbornik
Zatvori
SUPERSENIORI

Bolje sutra u Popovcu I Belom Manastiru

NOSITELJ PROJEKTA
Mirovna grupa Oaza Beli Manastir
PARTNER
Udruga „Svjetlo nade“
TRAJANJE
01. 04. 2016. – 30. 09. 2016.
LOKACIJA
Beli Manastir i Općina Popovac (Osječko-baranjska županija)
KONTAKT OSOBA
Vesna Nedić
UKLJUČENI VOLONTERI
59
UKLJUČENI SENIORI
194
DRUGI KORISNICI
općina Popovac, udruga umirovljenika iz Belog Manastira, Grad Beli Manastira
IZNOS NOVANE PODRŠKE
23.660,00 kn
Mirovna grupa Oaza Beli Manastir u suradnji s udrugom „Svjetlo nade iz Kneževa“ na području Grada Belog Manastira i Općine Popovac kroz projekt „Bolje sutra za starije osobe u Popovcu i Belom Manastiru“ podigli su kvalitetu života starijim osobama.

Projekt “Bolje sutra za starije osobe u Popovcu i Belom Manastiru” provela je Mirovna grupa Oaza Beli Manastir na području Grada Belog Manastira i na području Općine Popovac, a kao partner na projektu sudjelovala je udruga „Svjetlo nade“ iz Kneževa.  Glavni cilj projekta bio je kroz edukaciju, savjetovanje, informiranje i pružanje socijalnih usluga unaprijediti sposobnosti udruga i pojedinaca Općine Popovac i Grada Belog Manastira za pružanje usluga osobama starijim od 60 godina.

Projekt je započeo anketnim istraživanjem potreba za aktivnostima koje će olakšati i unaprijediti kvalitetu življenja osoba iznad 60 godina na spomenutim područjima. Nakon statističke obrade dobivenih podataka grupirale su se potrebe starijih osoba po aktivnostima te je izrađen plan i program terenskog rada i obilazak starih osoba koje žive same.

Također, organizirana je i edukacija za volontere – mlade osobe i osobe srednje životne dobi – pod nazivom „Biti volonter“, a educirani volonteri sudjelovali su u akciji „Mladi i osobe srednje životne dobi na druženju s onima koji su sami ili koji su u domovima za starije, a nikad ih nitko ne obilazi“

U sklopu projekta održala se i edukacija o standardima kvalitete pružanja socijalnih usluga starijim i nemoćnim osobama i edukacija za buduće gerontodomaćice koje će raditi na terenu i obilaziti starije osobe.

Međugeneracijska solidarnost poticala se organiziranjem kreativnih radionica za mlade i osobe iznad 60 godina, a kvaliteta života starijih osoba dodatno se unaprijedila organiziranjem gimnastike pod vodstvom fizioterapeutkinje.

Osim podizanja kvalitete života, projektom se uspostavila bolja koordinacija između udruga koje se bave pružanjem usluga starijim osobama, a javnost se senzibilizirala za organiziranje i pružanje inovativnih socijalnih usluga starijim osobama.

 

Kontakt:

Mirovna grupa Oaza Beli Manastir

J. Antala 3, 31 300 Beli Manastir

tel. +385 31 705055

mail. oaza_bm@yahoo.com

web. www.oaza-bm.hr

JOŠ PROJEKATA
Gradsko društvo Crvenog križa Osijek, Matica umirovljenika Grada Osijeka
MUH Matica umirovljenika Grada Osijeka, Centar zdravlja Vaga
Sirius – Centar za psihološko savjetovanje, edukaciju i istraživanje, Matica umirovljenika grada Zagreba
Mirovna grupa Oaza Beli Manastir, Udruga „Svjetlo nade“
Vaš Internet preglednik nije ažuriran!

Ažurirajte Vaš preglednik za ispravan prikaz ove stranice. Ažuriraj odmah

×