Izbornik
Zatvori
SUPERSENIORI

Dobrodošli prijatelji

Piše: Super Senior, 27.02.2018.
Prije godinu dana Ana Đikanović (75) volonterski se uključila u konverzacijske radionice s tražiteljima azila i stekla prijatelje zauvijek

Zaklada Zajednički put u suradnji s Centrom za mirovne studije (CMS) pokrenula je interkulturne konverzacijske radionice na kojima volonteri CMS-a, starije osobe i tražitelji azila u Hrvatskoj zajedno razgovaraju o svakodnevnim temama i uče jedni od drugih.

znak pažnje i prijateljske ljubavi

Ana Đikanović jedna je od korisnica Senior centra koja se uključila u interkulturna druženja. Druženje se nastavilo i izvan organiziranih radionica: gospođa Ana rado opisuje čuđenje taksista koji nije mogao vjerovati da gospođu “u njenim godinama” vozi u noćni klub Močvara, gdje je u kasni sat krenula na nastup zbora u kojem sudjeluju i tražitelji azila. Također, voli se prisjetiti odlaska na nogomentne utakmice NK Zagreb 041, kluba čije boje brane i tražitelji azila koji Anu vole nazivati svojom bakom.

U godinu dana poznanstva stvorila su se čvrsta prijateljstva o čemu svjedoči kolaž fotografija koji su Ani poklonili njezini prijatelji: Abas, Salsal, Hasan, Mustafa i Marijana.

Ana Đikanović
Vaš Internet preglednik nije ažuriran!

Ažurirajte Vaš preglednik za ispravan prikaz ove stranice. Ažuriraj odmah

×