Izbornik
Zatvori
SUPERSENIORI

Radom: radost, djelovanje, mudrost

NOSITELJ PROJEKTA
Sirius – Centar za psihološko savjetovanje, edukaciju i istraživanje
PARTNER
Matica umirovljenika grada Zagreba
TRAJANJE
01. 04. 2016. – 31. 10. 2016.
LOKACIJA
Grad Zagreb
KONTAKT OSOBA
Lovorka Brajković
UKLJUČENI VOLONTERI
3
UKLJUČENI SENIORI
31
DRUGI KORISNICI
Gerontološki centar Dubrava
IZNOS NOVANE PODRŠKE
23.499,00 kn
Centar za psihološko savjetovanje, edukaciju i istraživanje SIRIUS u suradnji s Maticom umirovljenika grada Zagreba osnažili su starije osobe za aktivno uključivanje u društvo.

Zagrebački Centar za psihološko savjetovanje, edukaciju i istraživanje SIRIUS u suradnji s Maticom umirovljenika Grada Zagreba proveo je projekt „RADOM: radost, djelovanje, mudrost“ u kojem je glavni cilj bio osnažiti osobe starije životne dobi za aktivno i samostalno uključivanje u društvo i aktivno participiranje u društvenim aktivnostima što je rezultiralo povećanjem kvalitete života i zadovoljstva životom starijih osoba.

Projektne aktivnosti bile su podijeljene u dva temeljna područja: prevencija depresije i anksioznosti te očuvanje kognitivnih funkcija; i prevencija osamljenosti i izoliranosti kod starijih osoba te poticanje razvoja međugeneracijske solidarnosti.

Prevencija anksioznosti i očuvanje kognitivnih funkcija ostvarila se kroz psihoedukativne radionice i individualne psihološke savjetodavne razgovore u kojima su starije osobe razvile učinkovite strategije suočavanja sa svakodnevnim problemima i uspješno nošenje sa svakodnevnim stresorima.

Prevencija osamljenosti i izoliranosti te poticanje razvoja međugeneracijske solidarnosti  ostvarila se kroz aktivnosti kreativnih radionica u kojima su starije osobe izrađivale poklone (lutke, šalice, ogrlice…), zatim kroz volontiranje starijih osoba u pružanju individualne poduke mlađim osobama iz određenih školskih predmeta, ali i volontiranje mladih u pružanju poduke starijima u korištenju suvremenih tehnologija.

Osim podizanja kvalitete života starijih osoba, provedbom ovog projekta željelo se utjecati na smanjenje generacijskog jaza te podizanja svijest o važnosti međugeneracijske solidarnosti.

 

Kontakt:

SIRIUS – Centar za psihološko savjetovanje, edukaciju i istraživanje

Trnjanska 59a, 10 000 Zagreb

tel. +385 1 6310389

mail. projekti@centar-sirius.hr

web. www.centar-sirius.hr

JOŠ PROJEKATA
Gradsko društvo Crvenog križa Osijek, Matica umirovljenika Grada Osijeka
MUH Matica umirovljenika Grada Osijeka, Centar zdravlja Vaga
Sirius – Centar za psihološko savjetovanje, edukaciju i istraživanje, Matica umirovljenika grada Zagreba
Mirovna grupa Oaza Beli Manastir, Udruga „Svjetlo nade“
Vaš Internet preglednik nije ažuriran!

Ažurirajte Vaš preglednik za ispravan prikaz ove stranice. Ažuriraj odmah

×