Izbornik
Zatvori
SUPERSENIORI

Mi za vas i mi za vas – Seniori za juniore i juniori za seniore

NOSITELJ PROJEKTA
Centar za edukaciju i savjetovanje Sunce
TRAJANJE
svibanj 2016. – listopad 2016.
LOKACIJA
Grad Zagreb
KONTAKT OSOBA
Božica Križanić
UKLJUČENI VOLONTERI
25
UKLJUČENI SENIORI
60
DRUGI KORISNICI
Dom za starije osobe Trešnjevka i Gerontološki centar Trešnjevka
IZNOS NOVANE PODRŠKE
24.422,60 kn
Centar za edukaciju i savjetovanje „Sunce“ u Zagrebu proveo je projekt „Mi (seniori) za VAS (juniore) + Mi (juniori) za VAS (seniore) – podizanje kvalitete života starih i nemoćnih osoba“ u kojem je glavni cilj bio razviti mrežu različitih usluga u lokalnoj zajednici te na taj način doprinijeti poboljšanju kvalitete života starijih osoba.

Zagrebački Centar za edukaciju i savjetovanje „Sunce“ u sklopu provedbe projekta o podizanju kvalitete života starih i nemoćnih osoba stvorio je mrežu pomagača koja je starijim osobama pomogla u obavljanju svakodnevnih aktivnosti; pružao je psihosocijalnu pomoć i podršku starijim osobama te se na taj način olakšala uspješna prilagodba na umirovljenje i starost. Također, starije osobe se poticalo na uključivanje u volonterske aktivnosti.

Projekt se sastojao od dva temeljna područja usluga: pružanje pomoći i podrške starijim osobama i organiziranje aktivnosti u sklopu kojih su starije osobe usvojile nova znanja i vještine.

U pružanje pomoći i podrške uključene su aktivnosti izravne pomoći starijim osobama (nabava namirnica, šetnja, razgovor s volonterom), otvaranje posebne SOS linije za pružanje psihološke pomoći i savjetovanja te organiziranje grupe podrške za starije osobe.

Aktivnosti u sklopu kojih su starije osobe usvajale nova znanja i vještine sastojale su se od tečaja engleskog jezika, individualnog učenja rada na računalu, radionica o zdravoj hrani i tjelovježbi te organiziranja aktivnosti „Seniori za juniore“ u sklopu koje su starije osobe volontirale i pružale usluge pomoći u učenju srednjoškolcima i studentima.

Osim dugoročnog utjecaja na podizanje kvalitete života starijih osoba, provedbom ovog projekta razvijena je međugeneracijska solidarnost i kultura volontiranja u zajednici kod svih dobnih skupina.

 

Kontakt:

Centar za edukaciju i savjetovanje “Sunce”

Albaharijeva 2, 10 000 Zagreb

tel. +385 1 3837873

mail. info@ti-si-sunce.hr

web. www.ti-si-sunce.hr

JOŠ PROJEKATA
Gradsko društvo Crvenog križa Osijek, Matica umirovljenika Grada Osijeka
MUH Matica umirovljenika Grada Osijeka, Centar zdravlja Vaga
Sirius – Centar za psihološko savjetovanje, edukaciju i istraživanje, Matica umirovljenika grada Zagreba
Mirovna grupa Oaza Beli Manastir, Udruga „Svjetlo nade“
Vaš Internet preglednik nije ažuriran!

Ažurirajte Vaš preglednik za ispravan prikaz ove stranice. Ažuriraj odmah

×