Izbornik
Zatvori
SUPERSENIORI

Starost je naša budućnost

Misija Superseniora je poboljšati uključivanje starijih osoba u život zajednice i na taj način smanjiti njihovu socijalnu izoliranost. Svi ste pozvani da nam se pridružite.

SUPERSENIORI su partnerski program zagrebačke Zaklade Zajednički put i Zaklade za razvoj lokalne zajednice Slagalica. Riječ je o inovativnom modelu koji davanjem natječajnih sredstava potiče suradnju i zajedničke aktivnosti zaklada, organizacija civilnog društva, građana i institucija na lokalnoj razini. Istovremeno, promotivnim kampanjama jačamo svijest građana o potrebama i problemima starijih osoba te ih pozivamo da i sami financijski doprinesu projektu. SUPERSENIORI neizravno potiču i jačanje kapaciteta lokalnih zajednica za starije osobe kroz promicanje osnivanja i razvoja postojećih senior centara-klubova, novog modele rada sa starijim osobama na lokalnoj razini. 

SUPERSENIORI.HR internetska su stranica na kojoj vas želimo upoznati s našim radom te informirati o dobrim praksama na području podizanja kvalitete života starijih osoba iz Hrvatske i svijeta. 

 

DOBIZAM
Predrasude i stereotipi o starijim osobama koji vode ka diskriminaciji i nepriznavanju ili ograničavanju njihovih prava isključivo zbog dobi. Pojavljuje se u mnogim oblicima: od viceva o starijim osobama, i stereotipiziranih prikaza u medijima, preko ignoriranja i vrijeđanja do patronizirajućeg obraćanja i uskraćivanja usluga u javnim institucijama. Pročitaj više

 


Vaš Internet preglednik nije ažuriran!

Ažurirajte Vaš preglednik za ispravan prikaz ove stranice. Ažuriraj odmah

×