Likovno-kreativne radionice u Općini Popovac

Mirovna grupa Oaza iz Belog Manastira i partnerska udruga "Svjetlo nade" iz Kneževa

Mirovna grupa Oaza iz Belog Manastira i partnerska udruga “Svjetlo nade” iz Kneževa provode projekt “Bolje sutra za starije osobe Popovca i Belog Manastira”, kojega financiraju Zaklada Slagalica i Zaklada Zajednički put sredstvima Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva. Kroz projekt se provode razne aktivnosti, a jedne od najzanimljivijih su putujuće likovno-kreativne radionice, koje se – pored Belog Manastira – održavaju u tri mala živopisna baranjska mjesta: Branjini, Kneževu i Popovcu.

Radionice su u tim “uspavanim” mjestima privukle veliku pozornost korisnica, tako da se njihova starosna dob kreće od 5 do 82 godine (!), što je pravi spoj vedrine mladosti i iskustva zrelih godina. Na 13 do sada održanih radionica voditeljice su se trudile upoznati korisnice i uputiti ih u što raznovrsnije tehnike likovno-kreativnog izražavanja: oslikavanje stakla, platna i svile, salvet-tehniku i zlatovez. Svemu navedenom korisnice su pristupile s velikim zanimanjem, elanom i nadasve kreativnošću, što se može vidjeti na svakom od izrađenih predmeta, koji su lijepi i unikatni.

Radionice odišu dobrim raspoloženjem i pomalo takmičarskim duhom, koji im daje poseban šarm. Sve bi se korisnice htjele istaknuti umijećem i pokazati u što boljem svjetlu jer znaju da će se na kraju održati izložba radova, kad će se – htjeli mi to ili ne – budnim okom suparnica procjenjivati ono što je izloženo. A do tada očekuje nas još pet radionica, na kojima će i dalje vladati red, rad i ugodno druženje.

www.oaza-bm.hr, 5. VII. 2016.