Izbornik
Zatvori
SUPERSENIORI

Kraj godine obilježene Superseniorima – održana Super aukcija

Piše: Super Senior, Fotografije: Filip Hofer, Story.hr, 31.12.2017.
Domaći, ali i strani gosti nadmetali su se za originalne radove više od 20 hrvatskih umjetnika i dizajnera

2017. godinu ispratili smo na najbolji mogući način – posljednjom ovogodišnjom akcijom za naše SUPERSENIORE. U sklopu SUPER aukcije održane jučer u hostelu Swanky Mint, domaći, ali i strani gosti nadmetali su se za originalne radove više od 20 hrvatskih umjetnika i dizajnera. Osim što su postali vlasnici jedinstvenih modnih komada, grafika ili keramičkih ukrasa, učinili su nešto dobro za kraj godine.

Super Aukcija u Swanky-u
photo: Glumica Sara Stanić u ulozi voditeljice aukcije

Super aukciju organizirali su mladi kreativci okupljeni u projektu Grijalica kako bi dodatno “napunili” Punjač za seniore, a veliki doprinos je dala i glumica Sara Stanić koja je preuzela voditeljsku palicu. Sva sredstva od aukcijske prodaje pribrojit će se dosad prikupljenom iznosu za program SUPERSENIORI i akciju „Punjač za seniore“ koju su ove godine zajednički provele Zaklada Zajednički put i osječka Zaklada Slagalica.

Super Aukcija u Swanky-u
photo: Stela Leboš

‘Umjetnički sajam Grijalica je prodajnog karaktera a najčešće upravo seniori nemaju mogućnosti ili prilike za raskošne božićne kupnje, pa smo na ovaj način željeli pomoći i njima, te ih simboličnom gestom podržati u nastojanjima prikupljanja sredstava za pomoć osobama starije životne dobi’, rekla je Stella Leboš iz organizacije.

Aukcija je privukla različite sudionike a posebno je razveselila strane goste hostela koji su imali jedinstvenu priliku nabaviti sasvim unikatne suvenire po zaista pristupačnim cijenama. Oko nekih su se predmeta vodile prave bitke pa je voditeljica Sara Stanić imala pune ruke posla prateći sve pristigle ponude. Najmanji predmet na aukciji bile su filigranske srebrne naušnice a najveći ručno rađeni ukrasni jastuk. Zabavnom licitacijom prikupljeno je preko 3500 kuna koje će biti uplaćene na račun Zaklade Zajednički put a sudeći po zadovoljstvu okupljenih ova bi vrsta druženja mogla prerasti u tradiciju!

Vaš Internet preglednik nije ažuriran!

Ažurirajte Vaš preglednik za ispravan prikaz ove stranice. Ažuriraj odmah

×