Izbornik
Zatvori
SUPERSENIORI

Obilježavanje Dana žena riječima umirovljenice gđe. Stanke Pavune

Piše: Super Senior, 09.03.2016.
Nekad je 8. mart bio dan za okupljanje aktivistica i članica antifašističkih organizacija , a danas se slavi kao Međunarodni dan žena.

Stanka Pavuna
Dom umirovljenika „Medveščak“

Umirovljenice proslavile Međunarodni dan žena

Nekad je 8. mart bio dan za okupljanje aktivistica i članica antifašističkih organizacija , a danas se slavi kao Međunarodni dan žena.
U nekoliko zagrebačkih i prigradskih organizacija i udruga okupili su se umirovljenici i prigodnim programom obilježili svoj praznik. Program je započeo već prije podne, u 11 sati,) u dvorani „Vidre“ za članove umirovljeničke udruge HMU. Nakon čestitki i pozdravnih govora, koje je uputio i gradonačelnik Milan Bandić, nazočne su razveselile glumice Kazališta „Kerempuh“ predstavom „Pet žena“. Odlična gluma i vedar tekst bio je to sjajan izbor bez zamornih „govorancija“ pa su umirovljenice poslije predstave slavile uz prigodni domjenak.

Poslijepodne slavili su umirovljenici MUGZ-a u svojim prostorijama s prigodnim programom i Izložbom kreacija umirovljenika koji sudjeluju u programu „Nikad nije kasno“ s temom „Uskrs“.

Trebamo istaći i pohvaliti Mješoviti pjevački zbor (30 izvođača) koji je osnovan 6.10.2015., a vodi ga maestra Silvija Mužak. Pozdravnu riječ uputila je nazočnima predsjednica MUGZ-a, Marija Kalebota koja je pročitala svoj nadahnuti, neuobičajeno uspješan tekst, a zatim je gradonačelnik gosp. Bandić uputio nazočnima duhoviti pozdrav i čestitku.

Ovo je bila prava prigodna svečanost uz sudjelovanje umjetnika-umirovljenika iz raznih KUD-ova: KUD Valentinovo, Peščenica, Črnomerac, Susedgrad, MUU Sloboština, Buzin, Sv. Klara-Čehi, Špansko.

U organizaciji sudjelovali su uz predsjednicu tajnica Đurđa Novaković, umirovljenici volonteri Ivanka Margaretić i drugi koji su vrlo ukusno i raznoliko izložili pisanice, ručne radove, ružice od papira, slike i ostale umjetničke radove iz umirovljeničkih radionica.

Trebao bi i novi predsjednik za kulturu ili Hasanbegović pogledati ovu izložbu i posvetiti više vremena umirovljenicima koji još uvijek stvaraju i u umjetničkom kreiranju nalaze svoju skrivenu nadarenost.

U Zagrebu 9.3.2016.

Stanka Pavuna scan1

Stanka Pavuna scan2

Vaš Internet preglednik nije ažuriran!

Ažurirajte Vaš preglednik za ispravan prikaz ove stranice. Ažuriraj odmah

×